brusszel


Az LMP több mint 400 ezer új munkahelyet ígér

Figyelő Online
2014.03.17  11:41   
mail
nyomtatás
Az LMP szerint programjának megvalósításával 2014-2018 között 357-440 ezer munkahelyet lehetne teremteni Magyarországon. Szél Bernadett a párt társelnöke a Munkahelyteremtés a Megújuló Magyarországért című kiadvány bemutatóján hétfőn úgy fogalmazott: ezek valódi és válságálló munkahelyek lennének.
Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a jelenlegi ciklusban a kormányzat nem teremtett érdemi munkahelyeket, a versenyszférában kimutatható a csökkenés, a statisztikákat pedig a közmunkaprogram javította fel. Hozzátette, hogy a korábbi kabinetek alatt sem helyezték új alapokra a munkahelyteremtést.

Az LMP programja viszont valódi és válságálló munkahelyeket akar teremteni, ezért nem a multik vagy az állam által teremtett álláslehetőségekben gondolkoznak. Ehelyett az energiaszektor függőségének csökkentésével és a helyi gazdaságfejlesztés segítségével kívánják növelni az ország függetlenségét - mondta. A Lehet Más a Politika a zöld gazdaságélénkítés címszó alatt egy komplex épületfelújító programban és a megújuló energiaszektor előtérbe helyezésében gondolkozik - ismertette programjuk részleteit. Az épület-felújítási terveikről azt mondta, hogy „az ország elbírna" egy olyan alapot, amire éves szinten kétszázmilliárd forintot fordítanának. Számításaik szerint ezzel közvetlenül 67 ezer munkahelyet lehetne teremteni, a közvetett hatásai pedig további körülbelül harmincezer munkahelyet érintenének. Így nagyjából negyven év alatt lehetne az ország összes épületét felújítani - közölte. A megújuló energiaszektor elsődlegesen az ország energiafüggőségét csökkentheti, de emellett 2018-ig nagyjából negyvenezer munkahelyet lehetne teremteni az ágazatban - sorolta az adatokat. A szektor közvetett munkahelyteremtő hatását az LMP további negyvenezerre teszi - folytatta. Az LMP a szociális gazdaságfejlesztésben is komoly potenciált lát, mert véleményük szerint itt mintegy ötven-százezer munkahely megteremtésére van lehetőség.

A helyi gazdaságfejlesztésről beszélve Sallai Róbert Benedek egyéni képviselőjelölt azt mondta, a vidéken maradás egyik legfőbb akadálya, hogy nincsenek meg azok a munkahelyek, amelyek a magasabban képzett szakembereknek helyben tudnának munkát adni. Az LMP programja lehetőséget teremt arra, hogy segítsék a kis- és közepes vállalkozásokat, amelyek tovább működhetnének illetve újabb alkalmazottakat vehetnének fel.
A korábbi kormányok munkahelyteremtő programjai sok esetben egy-egy helyre koncentrálva, multinacionális cégek segítségével teremtek munkalehetőségeket, de ezzel nem oldották meg a vidék problémáit - jelentette ki.
Konstruktív ellenzékiségre készülve az LMP mindent el fog követni a következő négy évben, hogy ebből a programból minél több mindent átintegráljon a Fidesz politikájába, minél több mindent képviseljen a kormányzat számára - mondta. Hozzátette: meggyőződése szerint eközben elkezdődött az a gondolkozás, amelyik 2018-tól kezdődően megalapozza az LMP kormányzati tevékenységének választási programját.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy biztos-e a Fidesz áprilisi választási győzelmében, elnézést kért, arra hivatkozva, hogy „kezdő politikusként nem kellett volna ilyen állásfoglalást" tennie. Úgy fogalmazott: nem biztosak a Fidesz győzelmében, mert a lehetőségek vegyesek. Abban biztosak, hogy az LMP ellenzéki szerepre készül és konstruktív ellenzéki tevékenységet szeretne folytatni, ami a kormányzati munka javítását és jobbá tételét célozza - jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: LMP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200