brusszel


Túlköltötték magukat a kormánypártok

Figyelő Online
2014.03.17  15:11   
mail
nyomtatás
Túllépi a törvényes határt a kormánypártok kampányköltése kormányzati és civil "segítséggel" a Transparency International (TI) szerint.
A Fidesz-KDNP - a CÖF és a kormány segítségével - kétszeresen túllépi a törvény által meghatározott egymilliárd forintos határt a kampányfinanszírozásban - mondta Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

A TI, a K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda és az Átlátszó.hu budapesti rendezvényén Ligeti Miklós kijelentette: még nem ért véget a választási kampány, de február végéig a Fidesz több mint kétmilliárd, a baloldali kormányváltó szövetség 680 millió, a Jobbik 650 millió, az LMP pedig 310 millió forintot költött. A kampányköltések törvényes határértéke egymilliárd forint.

A Fidesz a pártot támogató kormányzati és civil hirdetésekkel már most túllépte a törvényes határokat - jelentette ki, hozzátéve: a CÖF kampányának ára november és február között a TI számításai szerint 570 millió forint volt. A TI munkatársa arról is beszélt, hogy a kormány is támogatja a Fidesz kampányát: november óta 540 millió forintba került a kormánypárt választási kampányát megalapozó "Magyarország jobban teljesít" és a rezsicsökkentést népszerűsítő kampány.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: TI

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.