brusszel


Csak a Fidesznek nem konkurencia a Munkáspárt

Figyelő Online
2014.03.22  14:57   
mail
nyomtatás
Thürmer Gyula szerint a Munkáspárt az áprilisi országgyűlési választáson két politikai erővel, a "magát baloldalinak nevező ellenzéki társasággal" és a Jobbikkal szemben is képes fellépni, mindkettőtől tud szavazatot elvenni.
A Munkáspárt elnöke szombaton kaposvári ajtótájékoztatóján azt mondta, a somogyi falvakban, városokban tett látogatásai is arról győzték meg, hogy "az emberek másfajta politikát, más életet, más Magyarországot akarnak".

Kiemelte, hogy a Munkáspártnak több mint kétszer annyi - harminchárom - egyéni jelöltje van az idei választáson, mint négy éve volt, és most országos listát is tudtak állítani.

Thürmer Gyula úgy véli, a baloldalt a Munkáspártban találják meg az emberek, abban a pártban, amelyik 25 éve a dolgozó emberek mellett áll.

Azt mondta, azt tapasztalja, hogy az emberek félnek a Jobbik megerősödésétől. "Egyre több ember érti meg, hogy ha a Jobbikkal szemben fel akarnak lépni, akkor a Munkáspártra kell szavazni" - tette hozzá.

A Munkáspárt elnöke a legnagyobb gondnak azt tartja, hogy az embereknek nincs munkájuk, szerinte a közmunka nem jelent megoldást. "A megoldást az jelentené, ha magyar dolgozókra, magyar vállalkozókra támaszkodnánk" - hangsúlyozta.

A párt programjáról elmondta: visszaszorítanák a külföldi tőkét, korlátoznák a profit kiviteli lehetőségét, fejlesztenék a mezőgazdaságot - szerintük nem búzát és kukoricát, hanem zöldséget, gyümölcsöt kell termeszteni -, lakásépítési programot indítanának, autópályákat építenének, fejlesztenék az idegenforgalmat magánvállalkozások bekapcsolásával, a legkisebb településeken is elérhetővé tennék az egészségügyet és az oktatást.

"A Munkáspárt biztos munkát akar az embereknek teremteni, biztos munkával biztos jövedelmet" - hangoztatta Thürmer Gyula.

Úgy vélekedett, hogy Magyarország 25 évvel ezelőtt helytelen irányba indult el. Egy közelmúltban elkészült közvélemény-kutatásra hivatkozva közölte, "az emberek közel fele véli úgy, hogy jobb volt a szocializmus esztendeiben, mint jelenleg". Ebből tanulni kellene - jegyezte meg.

A párt elnöke a sajtótájékoztatón bemutatta Szép Erzsébetet, aki a barcsi központú választókerületben indul a Munkáspárt jelöltjeként. A Kadarkúton élő jelölt a helyi nyugdíjasklub elnöke és az énekkar vezetője.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200