brusszel


Elromlott a metró - Alagútséta várt az utasokra

Figyelő Online
2014.03.26  14:30   
mail
nyomtatás
Egy nap alatt kétszer is meghibásodott a 2-es metró. Szerda délután az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, reggel pedig a Déli és a Deák tér között nem jártak a szerelvények.
Műszaki okok miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerda délután az MTI-vel. Takács Renáta tájékoztatása szerint az említett szakaszon pótlóbuszokkal lehet utazni.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerelvény két állomás között lett mozgásképtelen, az utasokat leszállítják a metróról és az alagúton keresztül kísérik a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen vannak.

Szerdán reggel 7 óra magasságában a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között nem járt a M2-es metró.

A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a Facebook-oldalán közzétett közleménye szerint a Batthyány téren történt műszaki hiba miatt kell nem jár a metró.

Ma délután 14 órakor, az M2-es metró vonalának Keleti pályaudvar megállójánál egy szerelvény meghibásodott, mozgásképtelenné vált és az alagútban rekedt. Az utasokat kiszállították, személyi sérülés nem történt.

A BKK közelményében azt írta: mozgásképtelenné vált egy szerelvény az M2-es metró vonalán, a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion állomás között, a Déli pályaudvar irányába. A szerelvényen mintegy negyven utas tartózkodott, akiknek a testi épségük egy pillanatra sem volt veszélyben. A BKV azonnal intézkedett és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság bevonásával 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül szabályozottan, gond nélkül leszállították az utasokat a járműről és kisegítették őket az állomásra. A BKK helyszínre érkező forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

A nagy számok törvénye alapján, a napi több száz kilométert futó szerelvényeken sajnos előfordulhat meghibásodás, mai napon is egy ilyen műszaki hiba történt. Megjegyezzük, hogy az M2-es vonalon közlekedő metrószerelvények nem teljesen azonosak a pénteken induló új, M4-es vonalon közlekedő járművekkel. A hiba kivizsgálását a BKV Zrt. a járművet gyártó Alstom bevonásával azonnal elkezdte - áll a BKK közleményében.

 

 

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.