brusszel


Hat hétig tartó felfordulás a Keleti pályaudvaron

Figyelő Online
2014.04.02  08:20   
mail
nyomtatás
Csaknem 200 vonat menetrendje változik meg április 13-tól a Keleti pályaudvar közelében lévő „Százlábú híd" felújítása miatt. A vonatok menetrendjének változtatása azért vált szükségessé, mert a híd felújítása miatt egy-egy vágányon szünetel majd a vasúti forgalom és a teljes felsővezetéket is áramtalanítani kell a híd alatt. A felújítási munkák miatt vonatkésések is lesznek egészen május 27-ig. A MÁV sajtóosztályának tájékoztatása szerint május 28-ától szeptember közepéig a vasúti menetrendet nem kell korlátozni. Ebben az időszakban az elbontott híd alatti szakaszon ismét lesz a felsővezetékben áram és 20-40 km/h-ás sebességkorlátozások mellett közlekedhetnek a vonatok a vágányokon. Hogy mi lesz szeptembertől az még nem tudható. A BKK korábbi hivatalos közlése szerint a „Százlábú híd" felújítása 2015 októberéig tart.
Lesz olyan vonat, ami eddig a Keletibe érkezett, áprilistól átmenetileg Kelenföldre, Kőbánya-Kispestre vagy a Déli pályaudvarra fut majd be.

A részletes menetrend változásról itt olvashat>>>>>




A MÁV közlése szerint a menetrend változásokat az ELVIRA is követi, vagyis az, aki eddig az interneten tájékozódott a vonatok közlekedéséről az a jövőben is megtalálja a legfrissebb információkat a MÁV-START oldalán.

A Figyelő Online-nak a TELvira nevű „garázsprojekt" fejlesztője Vass Gábor azt mondta: a mobiltelefonos applikáció mindig a hivatalos ELVIRA menetrenddel dolgozik, tehát ha az ELVIRA menetrendje friss lesz, akkor a mobiltelefonon elérhető TELvira is. Vass Gábor a TELvira alkalmazás kitalálója azt is hozzátette: neki semmi köze a MÁV-hoz az applikációt egyedül, kedvtelésből és hobbiból fejleszti.

Így működik a TELvira:

- a felhasználó megadja a keresési paramétereket, majd a keresés gombra kattint
- az alkalmazás megkérdez egy köztes szervert (proxy szerver), aminek csakúgy semmilyen hivatalos köze nincs a MÁV-hoz, ez is egy harmadik fél által, szabadidőben fejlesztett szerver
- ez a proxy szerver megkérdezi a hivatalos MÁV szervert (Elvira) a keresési paraméterekkel
- a hivatalos MÁV szerver válaszol a proxy szervernek
- a proxy szerver válaszol a TElvira alkalmazásnak
- a TElvira alkalmazás pedig megjeleníti az eredményt

Egyébként, akinek eddig a jegye vagy bérlete a Keleti pályaudvarig szólt és április 13-tól a vonata Kelenföldre vagy a Délibe közlekedik, akkor a bérlete a megváltozott irányon is érvényes lesz - tudatta a MÁV sajtóosztálya.

Az érintett vonalakon naponta több mint 600 vonat oldja meg az ingázók közlekedését, az érintett utasok számát nem tudta a MÁV megbecsülni, mert mint mondták az M4-es metró elindulása miatt jelenleg átalakulóban vannak az utazási szokások.

A kiindulási és célállomás változása mellett az utasoknak számolniuk kell azzal, hogy a vonatok összeállításában is változások lesznek a korszerű motorvonatok és a hagyományos, elővárosi ingavonatok közlekedtetése számos esetben felcserélődhet.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.