brusszel


Jön az egységes kártyarendszer?

Figyelő Online - Bucsky Péter
2014.04.06  15:00   
mail
nyomtatás
További érdekességekre lelt a Figyelő a Gál András Levente nevével fémjelzett Nemzeti Egységes Kártyarendszer előkészítésével kapcsolatban.
Komoly médiafigyelmet kapott az elmúlt hetekben a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK), közel sem olyat azonban, amilyet állami megálmodói szerettek volna. A NEK-ről röviden annyit érdemes tudni, hogy fokozatosan chippel látják el az igazoló kártyákat. A tervek szerint a személyi igazolvány, a jogosítvány, a taj-kártya, továbbá az állami intézmények belépői is a rendszerbe kerülnek, az útlevél azonban nem.

Az elképzelések szerint bármely cég csatlakozhat az egységes platformhoz, ami a közlekedési szolgáltatóknak különösen érdekes lehet, mert elektronikus jegyként is működhet. A NEK kiépítése uniós projekt keretében valósul meg. A közel 800 millió forintos támogatási szerződés fő kedvezményezettje a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) alá tartozó, Vetési Iván által vezetett Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH), amely a pénzek 95 százalékát költheti el. Az már eddig is ismert volt, hogy Gál barátnője, illetve egy Gálhoz köthető cég közel 25 milliós megrendelésekhez jutott a programból. A Figyelő információi szerint azonban a Fauszt Zoltánhoz köthető Cardsoft Zrt. is kapott megrendelést.

Az informatikai területen állami megrendelésekben lubickoló érdekcsoportokat a Figyelő 2014.04.03-án megjelenő számában olvashat
!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.