brusszel


Háromszázalékos növekedés kellene a választások után

Figyelő Online - K.M.
2014.04.06  18:04   
mail
nyomtatás
Stabililitást, kiszámíthatóságot vár az új kormánytól Kálózdi Tamás a Signal Biztosító elnök vezérigazgatója.
A kétharmados fölényből adódó, sokszor a jogbizonytalanságig vezető jogszabálymódosítási hullám lecsillapodása szükséges lenne. Úgy gondolom, a gazdasági szereplők számára kiemelten fontos, hogy az adó és járulék környezet, az ezeket meghatározó jogszabályok kiszámíthatóak legyen.



Nem utolsósorban ezen terhek csökkentését is várom. Mint a pénzügyi szektorban tevékenykedő, a biztosítási adó mérséklése, eltörlése is a következő négy év fontos feladata. A kiszámítható jogi környezetből adódóan javulhat a gazdaság megítélése, ennek következtében a nemzetközi hitelminősítók magyar besoroslása is kedvezőbbé válhat, ami szintén visszahat az ország teljesítményére.

Ha el tudnánk érni egy legalább három százalékos, évekig tartó gazdasági növekedést, az lenne az ideális. Ez kihatna már a belső fogyasztás növekedésére is, stabil belső piaccal számolhatnánk. Remélem, hogy az elkövetkező négy évben ez megtörténik. Vannak kedvező jelek, most már stabilan hónapok óta nő a kiskereskedelmi forgalom, és úgy tűnik, hogy a belső fogyasztás csökkenése is elérte a mélypontját. Én optimista vagyok.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200