brusszel


Hagyja élni a vállalkozásokat az állam!

Figyelő Online - K.M.
2014.04.06  18:11   
mail
nyomtatás
Békességet, jogbiztonságot várok az új kormánytól. Kiemelten fontos, hogy támogassák a munkát. Aki dolgoztat, vagy dolgozni akar azt ismerje el az állam, és támogassa erőfeszítéseit - véli Cserpes István a Cserpes Sajtműhely tulajdonosa.
Nagyon fontos, hogy a vállalkozásokat az állam hagyja élni, saját ütemükben növekedni, érvényesülni. Egy vállalkozás akkor tud megfelelően növekedni, ha mindezt a maga ritmusa szerint teheti, s az állam nem téríti le erről az útról, nem terelgeti máshová, nem helyezi át a súlypontokat. Az új kormánynak hozzáértő módon kell beleavatkoznia a gazdaságba, s elsősorban azon területeket, vállalkozásokat kell megtalálnia, amelyek érdemesek a növekedésre, maguktól is életképesek, bővülésre, fejlődésre képesek - állítja Cserpes István. Szerinte egyébként neki, mint vállalkozónak is az a feladata, hogy megtalálja azokat a szegmenseket, ahol fejlődni képes, s azokat az embereket, akik ebben a fejlődésben segítik. Az államnak ugyanúgy mint egy jó gazdának, ez a feladata.

A Cserpes Sajtműhelyben idén növekedésre terveznek, ahogy azt az előző években is tették. De mint a tulajdonos hozzátette, ez a növekedés több is lehetne, ha a belső fogyasztás lényegesen emelkedne. A magyar tud enni, inni, szórakozni, az utóbbi időben erre kevesebb lehetősége volt - tette hozzá. Ebben változást vár a következő négy évtől.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200