brusszel


Gréczy Zsolt: kormányváltásra számítok

Figyelő Online
2014.04.06  20:17   
mail
nyomtatás
Akik ebben az országban demokraták, kormányváltásban reménykednek, én is erre számítok - mondta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője újságírók előtt nyilatkozva.
"Ez a Fidesz által elcsalt választás, ennek ellenére reménykedünk abban, hogy a demokratáknak helyén volt a szívük" - húzta alá. Mint mondta az EBESZ-megfigyelők, néhány nyilatkozatuk alapján, rendben lévőnek találták a választást.

Közlése alapján, az ellenzéki pártok közösen fogják eldönteni, elfogadják-e a választások eredményét. Hozzátette: nagyon reméli, hogy a kormányváltó összefogás megnyeri a választást. Megjegyezte: "a választások eredményélt súlyosan befolyásolhatja, hogy a köztelevízió egy héten át nem számolt be Rogán Antal 300 millió forintos vagyonáról".
Gréczy Zolt azt mondta, szerette volna, ha magasabb a részvételi arány, de ez így alakult. A közzétett adatok szerint 17 óra 30 percig a választásra jogosultak 56,7 százaléka adta le szavazatát.

Arra a felvetésre, hogy a Nézőpont Intézet 19 órakor közzétett exit pollja szerint a Fidesz-KDNP 48 százalékot, a kormányváltó koalíció 27-et, a Jobbik 18-at, az LMP pedig 6 százalékot szerzett, a DK szóvivője azt mondta, nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget ezeknek az adatoknak.
A Demokratikus Koalíció a fővárosi New Orleans Clubban várja szimpatizánsait. A helyszínen lassan gyülekeznek az emberek, a hangulat egyelőre várakozó, a pártelnök, Gyurcsány Ferenc csak később érkezik a helyszínre.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Gréczy Zsolt DK

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200