brusszel


Nem jogsértő, hogy Hende Csaba kiadta szavazóköri eredményét

Figyelő Online
2014.04.06  21:11   
mail
nyomtatás
Nem jogsértő, ha egy jelölt közzéteszi a delegáltjától származó szavazóköri eredményeket, mielőtt valamennyi szavazókör bezárt volna - mondta Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján a Nemzeti Választási Központban.
Az NVB elnöke arra a kérdésre válaszolt, vajon nem jogsértő-e, hogy Hende Csaba, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje közzétette a szavazókörének eredményét este 7 óra után.

Patyi András elmondta: minden jelöltnek joga volt ahhoz, hogy delegáltat küldjön a szavazatszámláló bizottságba. A delegáltnak pedig joga van a szavazóköri jegyzőkönyvről másolatot kérni.

A jelölt, jelölőszervezet tehát a saját megbízottjától törvényes módon, viszonylag hamar eredményhez juthatott - mondta.

Hozzátette: csak a Nemzeti Választási Irodára vonatkozik az eredmények közzétételére vonatkozó tilalom, az, hogy addig nem jelenhetnek meg a tájékoztató adatok a szavazókörök eredményeiről, amíg valamennyi szavazókör nem zárt be.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200