brusszel


Orbán: szerdán már kormányülés lesz

Figyelő Online
2014.04.07  14:33   
mail
nyomtatás
A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra - értékelte Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban az előző napi országgyűlési választást.
A kormányfő azt is mondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.

Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek.


Nincs jelentősége a 2/3-nak

Orbán Viktor miniszterelnök nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, a lényeget ez nem befolyásolja - közölte. A kormányfő hétfői, nemzetközi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány szerdán ül össze először és a választások lebonyolítását értékeli.

Nincs több konflitusunk az EU-val, mint másnak

Magyarország helye az Európai Unión belül nem rendkívüli, csak "erőteljesebben fogalmazunk és határozottabban állunk ki" néhány fontos, Európában szokatlan gazdaságpolitikai intézkedés mellett - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban. A kormányfő több kérdést is kapott kormánya és az unió viszonyáról. Hangsúlyozta, hogy Magyarország és az EU között nincs több konfliktus, mint más tagállamok és a közösség között. Az olasz sajtó kérdésére azt is mondta, hogy még vasárnap este beszélt telefonon Silvio Berlusconi volt olasz kormányfővel, akivel megvitatták a magyarországi választás eredményét.

A régió éllovasa lehetünk

Széles jövő előtt állunk, nagy korszak kapujában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátette: az ország a régió éllovasa lesz. A kormányfő hangsúlyozta: az elmúlt egy év gazdasági eredményei nem átmenetiek, a magyar gazdaság annak a sokat vitatott gazdaságpolitikának az eredményeként, amit most az emberek megerősítettek, kiválóan fog teljesíteni a következő időszakban. A miniszterelnök példaként hozta a fővárost, amely, mint mondta, óriási mértékben fejlődött és ez a fejlődés a jövőben még látványosabb lesz.

Csütörtökre lesz EP-lista


Csütörtökre kész lehet a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listája - közölte Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a tájékoztatón a személyi és kormányzati szerkezeti ügyekkel - így például az általa vezetett új kabinet összetételével - kapcsolatos kérdésekre többször is azt a választ adta, hogy időt kér, szerdán kormányülés lesz. Harmadik kormánya gazdaságpolitikájával összefüggésben arra a kérdésre, hogy milyen lesz a forintpolitikájuk, azt válaszolta: forintpolitikája a nemzeti banknak lehet, a kormánynak nem, "ezt mi tiszteletben tartjuk".

Marad a bankadó
Indokoltnak nevezte a bankadó megtartását Orbán Viktor miniszterelnök. Megfogalmazása szerint indokolt, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek. Hozzátette, örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

 


 

 

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200