brusszel


Klaszterek szerepe az innovációban

Figyelő Online
2014.04.07  16:01   frissítve: 2014.04.18 09:48
mail
nyomtatás
A Figyelő szakmai napján megpróbálunk választ adni többek között arra, hogy miről szól ma Magyarországon az innovációs politika, egyáltalán létezik-e olyan, hogy klaszterpolitika? Hogyan viszonyulnak egymáshoz a klaszterek és a startupok, illetve, hogy mi a média szerepe az innovációban!



Az innováció szerepe meghatározó a vállalatok és az egész nemzetgazdaság jövedelemtermelő képességének megtartásában és növelésében. Korunkban az innováció az egyetlen olyan kitörési pont, amely képes hosszú távon is fenntartható komparatív előnyöket teremteni. Az innovációs politika akkor lehet sikeres, ha a vonatkozó szakpolitikák egymást kölcsönösen kiegészítve segítik az alulról építkező, önszerveződő közösségeket. A kormányzatnak tehát nagy szerepe van a kutatás-fejlesztés és az innováció ösztönzésében, az innovációs képesség fejlesztésében. A Figyelő kérdez, a szakértő válaszol!

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a /konferenciak/regisztracio/ oldalon tehet meg, vagy emailen a konferenciak@figyelo.hu címen, 2014. április 15-ig! A részvételi díj 9900 Ft + Áfa, amely tartalmaz egy 1 hónapos Figyelő előfizetést! BNI tagoknak, és Figyelő előfizetőknek 50%-os kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból!

Program

Innovációs konferencia: Klaszterek szerepe az innovációban

Időpont:
2014. április 24., 14:00
Helyszín: Vendel irodaház, (1096 Budapest, Vendel utca 11.)

14:00    Figyelő köszöntő
14:10 Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke: Innovációs politika és klaszterpolitika
14:40 Dr. Kiss Judit Katalin, a Nagy és Pál Ügyvédi Iroda közbeszerzési szakértője: Innovációs partnerség: az EU-közbeszerzési irányelvek egyik újdonsága 
15:10 Keller Péter, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzetközi és Klaszter Osztály osztályvezetője: Akkreditált innovációs klaszterek szerepe az innovációban
15:40 Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere: Innovációs klaszterek és járműipari innováció Kecskeméten
16:10 Kuthy Antal, E-Group Zrt, vezérigazgató: Start-up vállalkozások szerepe az innováció disszeminációban

16:40 - Kávészünet

16:50 - 17:50 - Venture Kerekasztal beszélgetés - moderál: Siklósi Zoltán, Invescom Corporate Finance - Global M&A Hungary Résztvevők:
̵            Zsembery Levente/X-ventures
̵            Kurtán Zoltán/DBH Group
̵            Szombati András/Primus Capital
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



AKTUÁLIS TRENDEK A MAGYAR INGATLANPIACON

Időpont: 2017. március 30. 9:00-14:00
Helyszín: Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.)

Az alapos önismeret az üzleti és magánéleti sikerek záloga

Rubint Réka, Fenyő Iván, Litkey Farkas és Pál Feri Atya a YEL önismereti konferencián!

Felejts el mindent, amit eddig a bankolásról gondoltál!

Tetszik vagy sem, a negyedik ipari forradalom zajlik napjainkban, a digitalizáció olyan erővel tör utat magának, ami elől menekülni nem lehet.

top200