brusszel


Fodor még kivár

Figyelő Online
2014.04.07  16:39   
mail
nyomtatás
Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke egyelőre sem az Együtt-PM-mel, sem a DK-val nem tárgyalt hivatalosan arról, hogy melyik frakcióhoz csatlakozzon - ezt a politikus mondta el egy kérdésre válaszolva hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az MLP csak olyan döntést fog hozni, amelyik az önálló liberális politikai arculatot erősíti, mert újra meg akarják teremteni az önálló liberális pártot. Azt sem tartotta kizártnak, hogy függetlenként dolgozik majd az Országgyűlésben.
A pártelnök közölte: az elkövetkezendő napokban összeül a párt vezető testülete, kiértékelik a választások eredményét és el fogják dönteni, hogy milyen stratégiát kövessenek a parlamentben és az országos politikai életben.

Fodor Gábor egy másik kérdésre azt felelte, hogy egy frakcióhoz való csatlakozás kérdését majd akkor kell átgondolni, ha arra konkrét felkérést kapnak. Kiemelte: ő nem kezdeményez tárgyalásokat, ha mások megkeresik azt viszont végiggondolja az MLP. Azt is elmondta, hogy nem hivatalosan „mindenféle beszélgetést folytatunk (...) mindenkivel, de ezek nem hivatalos beszélgetések és lényegében fantáziálások a helyzetről".



A pártelnök gratulált a győztesnek, mert a Fidesz 2010 után újra jelentős és nagyarányú győzelmet aratott. Azoknak pedig, akik a „kormányváltó erők szövetségét alkották", a vereség okait viszont nem másokban, hanem magukban kell keresniük - folytatta. Emellett viszont leszögezte, hogy a választás nem volt fair, mert egyoldalúan lejtett a kormánypártok irányába a politikai pálya. A Liberálisok jelentős sikert értek el, mert a 2010-2014 közötti időszak után újra van „liberális erő" a parlamentben - közölte. Az elmúlt időszak azért is nehéz volt, mert felerősödtek a szélsőséges politikai tendenciák, Európa- és demokráciaellenes eszmék láttak napvilágot - mondta. A liberálisoknak most az a dolguk, hogy a szabadságközpontú, az emberi szabadságjogokra de eközben magára az emberre, az egyénre is fókuszáló gondolkodásmódot hozzák vissza a politikába - jelentette ki. Fodor Gábor felvetette azt a gondolatot is, hogy érdemes lenne újragondolni a baloldali pártok együttműködését az EP-választás és az önkormányzati választás során.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Fodor GáborMLP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Gazdag Fidesz, szegény baloldal

Hogyan teljesítettek a pártok az ország leggazdagabb és legszegényebb településén?

Számot vetettek - Átrendeződés és konfliktus várható a jobboldalon

A Republikon Intézet „Választás 2014" címmel rendezett értékelő konferenciát politikusok és elemzők részvételével.

Pelczné Gál Ildikó vezeti a Fidesz EP-listáját

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Hoffmann Rózsa nem államtitkárként folytatja

Az államtitkár az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

top200