brusszel


360 milliónyi tőke egészségügyre

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.04.08  16:25   
mail
nyomtatás
Az 5 milliárd forintos kockázati tőkealapot kezelő DBH Investment 360 millió forintot fektet az egészségipari fejlesztésekkel foglalkozó, miskolci székhelyű Norma Instruments Zrt.-be.

A JEREMIE pályázaton nyertes DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kiválasztotta újabb befektetési partnerét. Az 5 milliárd forintos kockázati tőkealapot kezelő DBH Investment 360 millió forintot fektet az egészségipari fejlesztésekkel foglalkozó, miskolci székhelyű Norma Instruments Zrt.-be. A DBH Investment Zrt. jellemzően magas hozzáadott értékű, technológia-intenzív iparágakban keres befektetésre alkalmas kis- és középvállalkozásokat.

A Norma Instruments Zrt. innovatív vérelemző-rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglakozik, termékeiket az in-vitro diagnosztikai piac számára értékesítik.

A Norma Instruments által kifejlesztett orvostechnikai eszköz az emberi szervezetből származó minták vizsgálatára szolgál, használata azonnali információt biztosít a páciens fiziológiai állapotáról, segítséget nyújt terápiás beavatkozások meghatározásában. A Norma kínálati palettáján klinikai kémiai analizátorok, hematológiai analizátorok és reagenseik, valamint ionszelektív analizátorok is szerepelnek.

A nemzetközi alapokon nyugvó hazai vállalat innovatív termékeit a humán-egészségügyi intézmények és az állatgyógyászati klinikák egyaránt használják. Mindezek mellett a Norma Instruments az általa szállított, összetett diagnosztikai készülékek (lásd kéünkön Icon modelljüket) üzembe helyezéséhez és karbantartásához szükséges műszaki szolgáltatásokat is biztosítja.


A Norma Instruments Zrt. nagy nemzetközi növekedés előtt álló vállalat. Teljes mértékben támogatjuk a cég alapítóinak innovatív elképzeléseit, amelyet a laboratóriumi eszközök piacán kívánnak megvalósítani - mondta el Erdei Sándor, a DBH Investment Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A DBH Investment támogatásával a Norma Instruments piaci növekedésének egy újabb szakaszába léphet. Számos szabadalom birtokában lévő, erős technológiai alapokon nyugvó cégünk fejlesztése forradalmasíthatja a nemzetközi vérelemző rendszerek piacát. Meggyőződésünk, hogy a DBH Investment-től kapott pénzügyi forrás segítségével a globális piacokon is piacvezetővé válhat a termékünk - mondta Ladoméry Tamás, a Norma Instruments Zrt. vezérigazgatója.

A Norma Instruments Zrt. egyébként  innovatív vérelemző-rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglakozik, termékeit az in-vitro diagnosztikai (IVD) piac számára értékesítik világszerte. A Norma 2012-ben jelent meg a hematológiai elemzőrendszerek piacán a saját fejlesztésű ICON nevű termékével, a termék működése az un. mikrofluidikus technológián alapszik. A világ legalacsonyabb reagens felhasználású készülékét 2014-ben a Red Dot termékdizájn díjjal jutalmazta a nemzetközi formatervező szakma. A konkurens termékekhez képest a készülék 80%-al kevesebb reagens felhasználással bír. Az ICON csökkenti a felhasználók fajlagos költségeit, hozzájárul a laborbiztonság növeléséhez és a környezetbarát működtetéshez.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200