brusszel


Kulcsárfigura egy álomolimpiáért

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2014.04.10  07:30   
mail
nyomtatás
Szokás korholni a magyar sportdiplomáciát azért, mert nincs kellő súlya a nemzetközi színtéren, és emiatt bukunk el értékes helyezéseket, elsősorban a bírói mérlegelésnek kitett sportágakban. De minden rossz sorozatnak vége szakad egyszer: egy magyar sportdiplomata hamarosan az egyik legfontosabb posztot tölti be a vívás világában. Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a világbajnoki címmel, olimpiai ezüstéremmel rendelkező Kulcsár Krisztián júniustól a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) sportigazgatójaként dolgozik. Ezzel kulcsfigurája lesz a szövetségnek, hiszen a sportigazgató felel például a nagy nemzetközi versenyek megrendezéséért. Értelemszerűen az olimpiai vívótorna lebonyolításáért is.
A szövetség központja Lausanne-ban van, de a sportigazgató Budapestről fogja irányítani a munkát. „Az iroda kialakítása folyamatban van" - tájékoztatta Kulcsár Krisztián a Figyelőt. A jogi és közgazdasági diplomával rendelkező egykori sportoló karrierjében ezzel új fejezet nyílik. A szövetségi megbízatás ugyanis teljes embert kíván, márpedig Kulcsár jelenleg a Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. vezérigazgatója. „A BÁV-nál betöltött jövőbeni pozícióm a társaság igazgatóságával folyamatban lévő egyeztetések alapján, vélhetően április első felében véglegesen tisztázódni fog" - közölte ezzel kapcsolatban a Figyelővel. Ennél többet nem kívánt elárulni, de nyilvánvaló, hogy a cégnek új vezérigazgató után kell néznie. Az nem kizárt, hogy Kulcsár a továbbiakban is tagja marad az igazgatóságnak. A sportigazgatói munkabeosztása elméletileg lehetővé tenné ezt, a FIE svájci központjában havonta 8-10 napot kell majd tartózkodnia, egyébként Budapesten dolgozik majd. Döntés erről azonban még nincs.

Részletek a Figyelő hetilap 2014/15. számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.