brusszel


Sanghajban a legnagyobb az átlagbér Kínában

Figyelő Online
2014.04.14  14:49   
mail
nyomtatás
A legnagyobb városokban dolgozók, illetve a pénzügyi szektorban tevékenykedők fizetése a legnagyobb Kínában - derül ki egy friss tanulmányból.
A tizenhét kínai várost és tucatnyi iparágat átfogó felmérés szerint Sanghaj városában keresnek a legtöbbet a dolgozók, akik átlagosan 72 300 jüant (2,6 millió forint) vihetnek haza évente. Nem sokkal maradnak el ettől a délkelet-kínai Sencsen átlagfizetései, ahol az éves bér 72 ezer jüant tesz ki.

A sorban Peking a harmadik, a fővárosban 66 700 jüan az éves átlagfizetés. A felmérés kiemelt, hogy a fejlett kelet-kínai, valamint a kevésbé fejlett közép- és nyugat-kínai városok közötti fizetésbeli eltérések igen nagyok, igaz, a megélhetés költségei is különböznek. A közép-kínai Vuhan városában például a sanghajinak alig 60 százaléka, 44 ezer jüan az átlagfizetés.

Iparági bontásban a pénzügy szektorban dolgozók vihetik haza a legtöbbet Kínában, átlagosan 510 ezer jüant évente, ami a 2012-es országos átlagfizetés több mint tízszerese.A statisztikák szerint a vállalati hiearchián belül is hatalmasak a különbségek: egy kezdő pénzügyi pozíciót betöltő dolgozó és főnökének fizetése között például akár százszoros is lehet az eltérés.

A Gazdasági Reform Kínai Társasága (CSER) nevet viselő kutatóintézet egy tavaly őszi tanulmánya szerint a kínai lakosság leggazdagabb 10 százaléka mintegy 21-szeresét keresi meg a legszegényebb 10 százalék jövedelmének.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.