brusszel


E-útdíj: már mobilon is lehet fizetni

Figyelő Online
2014.04.16  14:52   
mail
nyomtatás
Bemutatták a HU-GO Mobil alkalmazást, amivel a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek vezetői regisztráció nélkül, virtuális bankkártyával fizethetik ki az útdíjat - közölte szerdán az MTI-vel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF).
Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken már fut, de fejlesztés alatt áll Windows Phone platformra is.A közlemény szerint az ingyenesen letölthető applikációval a viszonylati jegyet az úthasználat megkezdése előtt kell megváltani, az utólag megváltott jegy ebben az esetben is jogosulatlan úthasználatnak minősül. Az alkalmazás elérhető verziójával regisztráció nélkül lehet megvásárolni a viszonylati jegyeket.

A szolgáltatás szerdai bemutatóján Veres Mihály, az NMF vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: az eredményes munka legfontosabb feltétele a társaság, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ), valamint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.(NISZ) közötti hatékony együttműködés volt.

Kifejtette, a mobil applikációval az útdíjat könnyen, költséghatékonyan, országosan egységes feltételek között fizethetik ki a felhasználók.

A közlemény szerint a kormányzat az NMF-t jelölte ki a Nemzeti Elektronikus Jegy Platform (NEJP) megvalósítására. Ez egy olyan rendszer, ami integrálja a közösségi és az egyéni közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.