brusszel


Nem fenyegetik a szankciók az orosz gázszállítást

Figyelő Online
2014.04.20  15:16   
mail
nyomtatás
Az orosz gázexportot és annak európai fogadását nem teszi kockára az sem, ha az ukrajnai fejlemények miatt akár az EU, akár Oroszország esetleg további szankciókat alkalmazna a másik ellen - mondta az Európai Unió energiaügyi biztosa, Günther Oettinger.
"Számos megbeszélést folytattam az orosz Gazprom (gázipari vállalat) vezetőivel, és az az érzésem, hogy orosz partnerünk teljesíteni fogja szerződéses kötelezettségeit, és akar földgázt szállítani.

Egyetértettünk, hogy gazdasági szankciók esetén, akár Európa, akár Oroszország részéről, a földgázszektort nem kell első között érinteni" - idézte a biztos nyilatkozatát az AFP hírügynökség.

Az európai gázfogyasztás negyede orosz import - emlékeztetett Oettinger."Ellenzem, hogy a következő években csökkentsük vagy megszakítsuk gázszállítási kapcsolatainkat Oroszországgal, de folytatnunk kell a diverzifikációt, mind több forrást bevonva" - mondta az EU energiaügyi biztosa.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.