brusszel


Hozzánk jön a mexikói megatőke

Carlos Slim
Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2014.04.25  08:00   
mail
nyomtatás
Mind több jel utal arra, hogy a világ egyik leggazdagabb üzletembere, a mexikói származású Carlos Slim valamilyen módon a magyar piacon is megjelenhet befektetőként. Múlt heti számunkban írtunk arról, hogy a Slim már jelen van Ausztriában - a Telekom Austria 27 százalékos csomagjának birtokosa - s hallani olyan tervekről, hogy a régióban tovább növelné befolyását (Carlos átlépheti a magyar határt - Figyelő/2014.16. szám).
Minderről többet tudhat az egyszerű halandónál a nemrég alakult Mexikói-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke, Szemerey Tamás. Az itthoni léptékkel szintén gazdagnak tekintett, a TOP százas mezőnybe tartozó üzletember - aki a legritkább esetben nyilatkozik a sajtónak - a Figyelővel kivételt tett, s írásban válaszolt a kérdéseinkre.

Hogy a legfontosabbal kezdjük: Carlos Slim valóban átlépheti a magyar határt. Mikor a telekommunikációs szektorban megkerülhetetlen latin-amerikai üzletember lehetséges magyarországi befektetéseiről, az invesztícióra esélyes ágazatok felől érdeklődtünk a kamara elnökénél, Szemerey Tamás így reagált: „Erre a kérdésre a választ akkor szeretném Önök elé tárni, amikor ez az üzleti érdekeket nem sérti." Nem kell gyakorlott kódfejtőnek lenni ahhoz, hogy megértsük az üzenetet: a csúcsgazdag mexikói befektető régiós terjeszkedésének egyik célországa Magyarország lehet.

A részletekért lapozza fel a Figyelő hetilap 2014/17. számát.

 

mail
nyomtatás
címkék: Carlos Slim

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.