brusszel


Ahol a félelem az úr

Az ukrán válság helyi szemmel
Figyelő Online - DUNDA GYÖRGY, Ungvár
2014.04.24  06:12   
mail
nyomtatás
Egyre többen számítanak arra, hogy kettészakad az ország. Persze csak akkor, ha Moszkva valóban így akarja.
A forrongó délkelet-ukrajnai területeken élők közel fele úgy véli, Oroszország a genfi megbeszélések ellenére sem hagy fel az agresszióval, s katonai csapataival igenis bevonul ukrán területekre - derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felméréséből. A válaszadók 48 százaléka reálisnak tartja a fegyveres konfliktus veszélyét, a megkérdezettek 20 százaléka azt mondta, elkerülhetetlen a polgárháborús vérontás.

Kárpátaljáról csaknem 300 fős ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/17 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.