brusszel


Az ételen túl

KONYHAI KÉMIA
Figyelő Online
2014.04.24  06:34   
mail
nyomtatás
Hamarosan akár egy lombiknyi sült húst is kérhetünk az étteremben? A gén- és a biotechnológia fejlődése lehetővé teszi, hogy a kívánt sejteket kotyvasszák ki, de ennél hatékonyabb megoldások is szóba jöhetnek az emberiség táplálására.


Mesterséges hús

Még 2011-ben járta be a világsajtót a hír, miszerint holland tudósoknak sik...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/17 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: konyha kémia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Génjeink és a jövőnk

A számítástechnika már atomi szintekre költözik, miközben a gyógyszerek is képesek lesznek génjeink felülírására.

A rekorder e-autótól az új magyar kompozitokig

Rovatunkban a friss tudományos felfedezésekről szóló hírekből nyújtunk egy csokorravalót.

Fotonok és pandák

HÍREK a nagyvilágból

Dél-Amerikától az exobolygókig

Kutatás-fejlesztési hírek

top200