brusszel


Mélyponton az amerikai újlakás-eladások

Figyelő Online
2014.04.23  18:44   
mail
nyomtatás
Nyolc hónapos mélypontra estek az Egyesült Államokban az újonnan épített lakások eladásai márciusban az amerikai kereskedelmi minisztérium adatai szerint.
A minisztérium szerint márciusban 14,5 százalékkal csökkentek az újlakás-eladások, éves szintre vetítve 384 ezerre. Februárban csak 4,5 százalékos csökkenés volt, és éves szintre vetítve 449 ezer eladás volt. A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők márciusban átlagosan 450 ezres eladási statisztikára számítottak. Az elemtői várakozások és a tényleges adatok közti nagy különbség meglepetés volt. Egyesek szerint még a januári-februári rossz téli időjárás utóhatásai befolyásolták a márciusi számokat.

Mások viszont azt emelik ki, hogy magasak a jelzálogkölcsönök kamatai, a lakásárak gyorsabban nőttek mint a bérek, és alacsony a lakáspiaci kínálat. Az eladásra váró lakásállomány márciusban 6 hónapnyi kereslet kielégítésére volt elegendő. Abszolút számok szerint még mindig a gazdasági válság előtti szint felénél is kiesebb az eladásra váró lakások száma.Az amerikai újlakások átlagos ára márciusban 290 ezer dollár (64,4 millió forint) volt, éves szinten 12,6 százalékot nőtt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.