brusszel


A vártnál jobb eredményt ért el a Facebook

Figyelő Online
2014.04.24  10:44   
mail
nyomtatás
A vártnál is jobb eredményt ért el az első negyedévben a Facebook: a világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető társaság 72 százalékkal 2,5 milliárd dollárra növelte bevételeit, nettó eredménye pedig csaknem háromszorosára, 642 millió dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest a szerda este közzétett gyorsjelentése szerint.
Az eredmény jobb az elemzők által előzetesen várt 2,36 milliárd dollárnál és a részvényenként várt eredménynél, amely végül 34 cent lett. A Facebook a felhasználók folyamatosan növekvő száma miatt egyre értékesebb a hirdetők körében - világítottak rá. A társaság részvényeinek értéke a gyorsjelentésben szereplő kedvező eredmények hírére 4,8 százalékkal emelkedett a tőzsdezárás után.

A reklámbevételek egy év alatt 82 százalékkal 2,27 milliárd dollárra nőttek. Ennek 59 százalékát a mobilkészülékek révén származó bevételek adják, amelyek aránya 2013 utolsó negyedében még 53 százalék, egy évvel ezelőtt pedig mindössze 30 százalék volt.

"A Facebook erős és növekszik" - fogalmazott a népszerű közösségi portált alapító Mark Zuckerberg a cég kaliforniai székhelyén ismertetett közleményében. A platformnak március végén már 1,28 milliárd tagja volt, közülük 802 millióan nap mint nap bejelentkeznek az oldalra. Különösen gyorsan nő a szolgáltatást okostelefonokon és táblagépeken igénybe vevő felhasználók száma, amely már átlépte az egymilliárdot is. Mobiltelefonon 609 millióan használják minden nap a portált, ami 9,5 százalékos növekedés 2013 utolsó negyedévi adatához képest.

Gyorsjelentésének közzétételével egy időben a Facebook bejelentette, hogy távozik a cég gazdasági igazgatója, David Ebersman, aki öt éve volt a poszton. Helyét június 1-jétől David Wehner veszi át, Ebersman ugyanakkor szeptemberig marad, hogy segítse az átmenetet.

A társaság részvényeit 38 dolláros kibocsátási árral vezették be a Nasdaqra 2012 májusában. Szerda este a papírok már 64,3 dollárt érnek.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200