brusszel


Hernádi: megoldást kell találni az INA-ban lévő Mol-részesedés sorsára

Figyelő Online
2014.04.24  14:10   
mail
nyomtatás
Így vagy úgy, de hamarosan megoldást kell találni a Molnak a horvát INA-olajtársaságban meglévő részesedésének sorsára, mert az már túl régóta terheli a részvényárfolyamot, és sok bizonytalanságot hordoz - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
A Mol a horvát kormánnyal való sikeres és gyors megállapodásban érdekelt, vagy eladja INA-részesedését. Hernádi Zsolt hangsúlyozta, hogy jelenleg mindkét lehetőség egyaránt nyitott, és a Mol mindkettőre egyformán fel van készülve. Elmondta, hogy a Mol nem elégedett a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások tempójával, és kész a megbeszélések felgyorsítására, mivel álláspontja szerint az INA, a horvát kormány és a Mol-részvényesek naponta sok millió dollárt veszítenek azzal, hogy a tárgyalások ilyen lassan haladnak.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy legutóbb idén januárban egyeztettek a horvát kormánnyal, akkor állapodtak meg a tárgyalások felgyorsításában, a következő megbeszélés május elején lehet; a pontos időpontról még egyeztetnek.

A Mol-INA-ügyről bővebben a Figyelőben is olvashat>>>>
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: GazdaságMolINA

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.