brusszel


Üzleti startup verseny a Magyar Innovációs Techshow-n

Figyelő Online
2014.04.25  13:44   
mail
nyomtatás
Egyedülálló üzleti megoldás versenyt hirdet az OTP Hungaro-Projekt a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat keretében. Az első hazai Fintech (financial technology) fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti szoftverfejlesztő csapatai nevezését várják a szervezők május 2-ig. A részletes kiírás és jelentkezési űrlap ezen a linken érhető el.
A hazai startupok többsége - egymással versengve - erőforrásaikat elsősorban szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére fordítja, holott jelentős kitörési pontot jelenthet számukra az üzleti célú felhasználási lehetőségek megtalálása. A B2B - azaz business to business - megoldások kidolgozásával a startupok nagyobb eséllyel és hamarabb érhetik el üzleti sikereiket.

A fintech az egyik legújabb startup fogalom, amely egyre inkább felkelti a fejlesztők figyelmét is. A globális piacon nagy médiavisszhangot kiváltó startup felvásárlások példáját követve egyre szélesedik az a nagyvállalati kör idehaza is, mely nyitott saját technológiai fejlesztéseit részben vagy egészben startup megoldásokkal kiegészíteni. A szektor szereplői ugyanis jelentős versenyelőnyt remélnek az alacsony költségráfordítással realizálható innovatív technológiák és megoldások alkalmazásától.

Az OTP Hungaro-Projekt már több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a közép és nagyvállalati együttműködések területén. A tanácsadó cégek közül egyedülálló az intenzív kutatás-fejlesztés és innovációs projektek forrásszükségletének megteremtésének és a projektek teljes körű menedzsmentjének lebonyolításában.

Fintech&Sales Demo Day, mely a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat része, kiemelt célja közös platformot teremteni az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat. A kiválasztott csapatok e cégek képviselői előtt kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a verseny keretei között.

Magyarország egyik legfontosabb TECH eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások, startup csapatok. A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből álló zsűri választja ki. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys is.


Dátum: 2014. május 30.
Helyszín: A Grund, Budapest, VIII. kerület, Nagytemplom utca 30)
Kiállítónak/versenyzőnek való jelentkezés határideje: 2014. május 2.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200