brusszel


Legkorábban ősszel nyithat ki a Rác fürdő

Figyelő Online - VARGA ZSOLT
2014.04.30  16:11   
mail
nyomtatás
A Rác fürdő és hotel beruházásáért felelős cég sorozatos anyagi gondjai tovább hátráltatják a komplexum negyedik éve húzódó megnyitását.
Lapunk megbízható forrásból származó információi szerint a Rác Nosztalgia Kft. már az első adandó alkalommal megszegte a csődegyezségbe foglalt megállapodás egyik lényeges pontját. Eszerint 370 millió forintot kell kifizetnie a fővárosnak négy részletben. A 2013. december 31.-én lejárt 160 millió forintos tartozást azonban nem egyenlítette ki, ezért a fővárosi önkormányzat bekeményített. A gazdasági bizottság indítványozta, hogy a közgyűlés kérjen felszámolási eljárást a vállalkozás ellen. Erről értesülve a Rác Nosztalgia Kft. fizetett.

EDDIG 5 MILLIÁRDBA FÁJ NEKÜNK

Egyetlen komoly beruházás húzódik csak tovább Budapesten, mint a 4-es metró. A patinás Rác fürdő felújítása és a mellette épülő luxushotel átadása várat magára a megkötött szerződés szerint csaknem egy évtizede, de a használatbavételi engedély megszerzése óta is több mint három és fél év eltelt. A főváros és a Rác Nosztalgia Kft. vitája, a kusza jogi helyzet és a beruházó ellehetetlenült anyagi helyzete nem tették eddig lehetetővé, hogy rendeltetésszerűen működjön a fürdő és a hotel.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Rác fürdő

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.