brusszel


Áprilisi növekedés az euróövezet feldolgozóiparában

Figyelő Online
2014.05.02  11:15   
mail
nyomtatás
A piaci várakozásokat meghaladó mértékben nőtt áprilisban a feldolgozóipar teljesítménymutatója az euróövezetben.
A Markit londoni piackutató intézet pénteki ismertetése szerint a márciusi 53 pont után 53,4 pont lett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a múlt hónapban az eurózónában.A BMI 50 pont feletti értéke a szektor növekedését, 50 pont alatti pedig a visszaesést jelzi.

Az elemzők kevésbé javuló, 53,3 pontos indexet vártak áprilisra. A legjobb adat Németországból érkezett, az index 53,7 pontról 54,1 pontra nőtt. A francia BMI már a második hónapban haladta meg a 50 pontot, az olasz adat hároméves csúcsra ugrott, míg a spanyol index alig maradt el a márciusi négyéves rekordtól.

Aggodalomra adhat okot ugyanakkor, hogy az értékesítési árak alindexe már a második egymást követő hónapban 50 pont alatti volt, ami a defláció kockázatára figyelmeztet. Az euróövezeti infláció az Eurostat szerdán ismertetett előzetes adata szerint 0,7 százalék volt a márciusi 0,5 százalék után.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.