brusszel


Múlt hónapban is csökkent az orosz olajtermelés

Figyelő Online
2014.05.02  12:16   
mail
nyomtatás
Áprilisban már a negyedik egymást követő hónapban csökkent Oroszország olajtermelése, amely azonban még így is a legnagyobb a világon az orosz energiaügyi minisztérium pénteken közölt adatai szerint.
Az olajtermelés napi 0,2 százalékkal 10,54 millió hordóra (1 hordó=159 liter) mérséklődött a márciusi 10,56 millió hordóról (február: 10,58 millió hordó, január: 10,62 millió hordó).

Az áprilisi olajtermelés 43,119 millió tonnának felelt meg. Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter szerint idén stagnál vagy csak minimálisan haladja meg a múlt évit az olajtermelés. A múlt hónapban 17,578 millió tonnára nőtt az orosz olajkivitel a Transznyefty cég vezetékein keresztül a márciusi 16,792 millió tonnáról.

A múlt havi visszaesés ellenére az orosz olajtermelés még mindig a legnagyobb a világon, megelőzve Szaúd-Arábiát, amelynek az áprilisi átlagos napi termelése 9,72 millió hordó volt a napokban közölt nem végleges adatok szerint.

Az olaj- és a földgázüzlet az orosz exportbevételek több mint 70 százalékát, a központi költségvetés bevételeinek több mint a felét termeli.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.