brusszel


Ukrajna veszélyezteti leginkább Közép-Európa növekedését

Figyelő Online
2014.05.07  17:34   frissítve: 2014.05.07 17:18
mail
nyomtatás
Közép-Európa EU-gazdaságainak növekedése várhatóan ütemesen gyorsul a következő három évben, de a térség növekedési teljesítményére az orosz-ukrán konfliktus esetleges kiterjedése jelenti a legnagyobb kockázatot - állapították meg szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokra kidolgozott új előrejelzésében az idei évre 2 százalékos, 2015-re 3 százalékos, 2016-ra 4 százalékos átlagos GDP-növekedést jósol a régióban.

A cég ugyanakkor növekedési hatásszámításokat végzett arra az esetre, ha az ukrajnai válság miatt a térségi állampapírhozamok megemelkednek. A ház arra jutott, hogy egy százalékpontos hozamemelkedés az idei magyar növekedési ütemet 0,2 százalékponttal, a jövő évit 0,4 százalékponttal lassítaná.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.