brusszel


A bűvös 74-nek örül a Toyota

Figyelő Online
2014.05.08  09:48   
mail
nyomtatás
Rekordot döntött a japán Toyota Motor járműgyártó üzemi nyeresége a márciusban zárult pénzügyi évben, a japán jen gyenge árfolyamának és a bővülő eladásoknak köszönhetően.
A Toyota csütörtöki tájékoztatása szerint üzemi nyeresége a pénzügyi évben 74 százalékkal ugrott meg és 2290 milliárd jen lett. A járműgyártónál hat év kellett ahhoz, hogy megdőljön a korábbi nyereségi rekord, mert a gazdasági válság érzékenyen érintette az autópiacot.A Toyota a 2013-2014-es pénzügy évben több mint 10 millió járművet adott el.A cég a következő 12 hónapban profitja további növekedését várja. 2015 márciusára 2300 milliárd jenes üzemi nyereséget tervez elérni a Toyota.A várakozások szerint a jen árfolyamváltozása már nem segíti annyira a bevételek növekedését, és Japánban csökkenhetnek az autóeladások, de ezeket ellensúlyozza az amerikai és az ázsiai külföldi kereslet erősödése.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200