brusszel


Az angol izzasztja az érettségizőket

Figyelő Online
2014.05.08  10:51   
mail
nyomtatás
Rendben zajlanak csütörtök délelőtt az angol írásbeli érettségi vizsgák országszerte, a megyei kormányhivatalok nem jeleztek problémát - közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel.
Az idegen nyelvből középszinten 1178 helyszínen 54 314-en, emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáznak. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga 180 perces, ebből az első részre, az olvasott szöveg értése feladataira 60 perc, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre.

A szünet után a vizsgázók 30 percet kapnak a hallott szöveg értése feladataira, végül 60 percet az íráskészség feladatsorára. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához a diákok mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: angolérettségi

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.