brusszel


Az EU-gazdaságok nem sínylenék meg az orosz recessziót?

Figyelő Online
2014.05.09  11:40   
mail
nyomtatás
Az orosz gazdaság valószínűleg recesszióba süllyed az ukrajnai válság következményei miatt idén, de ennek várhatóan nem lesznek komoly átgyűrűző hatásai az Európai Unió gazdaságaira - jósolta pénteken ismertetett előrejelzésében a Moody's Investors Service.
A világ legnagyobb hitelminősítő és gazdaságelemző csoportjának Londonban bemutatott alapeseti forgatókönyve szerint az orosz hazai össztermék (GDP) az idén 1 százalékkal csökken, de ennek sem az EU-gazdaságokra, sem az egyes uniós tagállamok szuverén adósprofiljára nem lesz hatása.

A Moody's elemzői szerint még egyes "szélsőséges" - a kereskedelmi forgalom súlyos fennakadásával és a földgázárak meredek emelkedésével - járó forgatókönyvek megvalósulása is csak 1 százalékpontnál kisebb mértékben csökkentené az EU-gazdaságok jövő évi átlagos növekedési ütemét.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.