brusszel


Merkel és Hollande: Törvénytelen a kelet-ukrajnai népszavazás

Figyelő Online
2014.05.10  13:27   
mail
nyomtatás
Törvénytelennek nevezte a Kelet-Ukrajnában vasárnapra tervezett függetlenségi népszavazásokat a német kancellár és a francia elnök, Angela Merkel és Francois Hollande szombaton kiadott közös nyilatkozatában egyúttal felszólította Oroszországot, hogy csökkentse az ukrán határ térségében állomásozó csapatainak készültségi szintjét.
A francia államfő kétnapos németországi látogatása végén kiadott nyilatkozatban Merkel és Hollande hangsúlyozta, hogy a válság békés rendezésében kiemelkedő fontosságú a május 25-ei ukrán elnökválasztás.

Amennyiben nem kerül sor "nemzetközileg elismert elnökválasztásra", Ukrajna stabilitása elkerülhetetlenül tovább gyengül.

Németország és Franciaország egyetért abban, hogy ebben az esetben az uniós állam- és kormányfők március elején összeállított terve alapján "le kell vonni a megfelelő következtetéseket" - áll a nyilatkozatban, amely az uniós szankciók gazdasági büntetőintézkedéseket előirányzó harmadik szakaszának megindítását jelzi arra az esetre, ha nem sikerül megfelelően lebonyolítani az ukrán államfőválasztást.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.