brusszel


Ősszel indul a rulett

Új kaszinókban szórhatjuk a pénzt
Figyelő Online - Szirmai S. Péter Váczi István
2014.05.17  17:00   frissítve: 2014.05.17 17:28
mail
nyomtatás
Nyilvánosak a szerződések, a kormányzat mégis átláthatatlanul osztotta ki a kaszinó-koncessziókat, akárcsak a trafikok esetén. Nyertesek: Andy Vajna és Szima Gábor. Részletek a Figyelőben.
Egy vacsorába fogadott, de vesztett az a rutinos szerencsejáték-ipari szereplő, aki hónapokkal ezelőtt arra tippelt, hogy az állami Szerencsejáték Zrt. kapja majd mind a 11 kaszinókoncessziót. „Ez egy jól kommunikálható döntés lett volna. A cégre nem lehet mondani, hogy nem megbízható vagy nem tőkeerős, a nyeresége pedig 100 százalékban az államé" - idézi fel utólag gondolatmenetét a neve elhallgatását kérő szakember. Ehhez képest múlt hét kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben tudatta, hogy hét engedélyt osztott ki: öt közép-magyarországi üzemeltetésére a Las Vegas Casino Kft.-vel, két tiszántúliéra pedig az Aranybonusz 2000 Kft.-vel kötött 10 évre koncessziós szerződést. A közlemény nem tartalmazta, de tudható, hogy az előbbi vállalkozás Andy Vajna filmipari kormánybiztos, az utóbbi pedig Szima Gábor debreceni nagyvállalkozó érdekeltsége. Pontosabban a fiáé. Ahogy egyébként a debreceni futballklub többségi tulajdonosaként is az utóbbit mutatja már egy ideje a cégregiszter egy vállalkozáson keresztül.

Részletek a Figyelő hetilap 2014/20. számában.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.