brusszel


Átfogó vizsgálatot indítottak a tokaji bor ügyében

Figyelő Online
2014.05.15  16:23   
mail
nyomtatás
Komplex belső vizsgálat kezdődött az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél, amely kiterjed a borkészletre is - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Az MTI azt követően kereste meg a társaságot, hogy a Magyar Nemzet és a Népszabadság csütörtökön arról írt: hárommilliárd forintnyi borkészletének értékesítését függesztette fel a társaság. A közlemény szerint a cég korábban alkalmazott "borkészítési" technikái vagy a nyilvántartások hibás kezelése miatt a készleten levő boroknál jelentős lehet azoknak a tételeknek az aránya, amelyek a társaság és a Tokaji elnevezés érdekében nem értékesíthetők. A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa az MTI-nek sajnálatosnak nevezte, hogy - az előzetes vizsgálatok alapján - valószínűsíthetően a Tokaj Kereskedőház Zrt. 2013 év előtti borászati gyakorlatában nem megengedett borászati eljárásokat alkalmaztak. A hegyközségi tanács minden segítséget megad a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezetésének az ügy mihamarabbi, teljes körű kivizsgálásához - írta közleményében Prácser Miklós, a tanács elnöke.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.