brusszel


Kisebb lehet a tervezettnél a lengyel költségvetési hiány

Figyelő Online
2014.05.16  15:38   
mail
nyomtatás
A lengyel költségvetési deficit alacsonyabb lehet az előirányzott 47,51 milliárd zlotynál, ha nem következik be lényeges változás az év eleje óta tartó folyamatokban - közölte pénteken Hanna Majszczyk pénzügyminiszter-helyettes a PAP hírügynökséggel.
"Az eltelt négy hónap után a költségvetés nagyon jól áll és amennyiben a trend folytatódik - ahogy arra számítunk is - joggal feltételezetjük, hogy a végeredmény jobb lesz a költségvetési törvényben rögzítettnél" - fogalmazott Hanna Majszczyk, de a lehetséges eltérés nagyságrendjéről nem szolgált közelebbi becsléssel.

Az első négy hónapban 21,3 milliárd zloty volt a lengyel költségvetés hiánya az egész éve előirányzott 47,51 milliárd zloty 44,8 százaléka.

Április végére a hiány 57,9 százalékával számolt a pénzügyminisztérium. A költségvetés bevétele 95,57 milliárd zloty volt az első négy hónapban, az éves előirányzat 34,4 százaléka, a költségvetési kiadás pedig 116,88 milliárd zloty, az éves 35,9 százaléka.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.