brusszel


Trükkös szja-visszaigénylőkre csapott le a NAV

Figyelő Online
2014.05.17  13:33   
mail
nyomtatás
Egy magánszemély és egy könyvelő éveken át mások személyes adatait felhasználva, nevükben, jogosulatlanul igényeltek vissza személyi jövedelemadót, a csalókat az adóhatóság nyomozói buktatták le.
A NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága az utóbbi időben több olyan esetben is folytatott nyomozást, amelynek gyanúsítottjai magánszemélyek nevét felhasználva jogosulatlanul igényeltek vissza személyi jövedelemadót - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján szombaton.

Az egyik elkövető úgy szerezte meg „áldozatai” személyes adatait, hogy interneten hirdetett külföldi állás lehetőséget, a jelentkezőktől pedig elkérte személyes adataikat.

A férfi saját maga állította ki a hamis adóbevallásokat. Személyenként százezer forint alatti összegeket igényelt vissza a NAV-tól, így összesen 126 esetben 12 millió forintot kért vissza különböző pénzintézeteknél nyitott bankszámláira.

A másik férfi könyvelőként csalt, és foglalkozásából adódóan jutott hozzá mit sem sejtő ügyfelei adataihoz. Összesen 2,5 millió forint személyi jövedelemadót igényelt vissza.A két gyanúsítottnak adócsalás, illetve költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt kell felelniük, és tettükért akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Pénzügyadó

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.