brusszel


Az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországon

Figyelő Online
2014.05.20  14:37   
mail
nyomtatás
Az Oberbank számára az ausztriai bankadó nagyobb gondot jelent, mint a magyarországi, így az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországon - mondta Franz Gasselsberger, az osztrák Oberbank AG elnök-vezérigazgatója a hitelintézet keddi budapesti sajtótájékoztatóján
Kiemelte: a magyarországi fióktelep ("a hazai leánybank") teljesítményével elégedettek, a magyar bankokra nehezedő terhek ellenére a magyar Oberbank igen jó eredménnyel tudott hozzájárulni a csoport nyereségéhez. A 2007 óta fióktelepként Magyarországon működő bank az idén Szegeden nyitja majd meg újabb fiókját, középtávon pedig 10 fiókból álló hálózatot akar fenntartani az országban. A bank vezetői a magyar fióktelep teljesítményéről a tőzsdei szabályok alapján konkrét adatokat egyelőre nem akartak közzétenni, mivel a napokban hozzák nyilvánosságra Ausztriában az Oberbank éves beszámolóját.

Az elnök-vezérigazgató kifejtette: évről-évre jobban teljesít az Oberbank, a magyarországi jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy Magyarországra későn érkezett a hitelintézet, így válogathat az ügyfelek, üzletek között. Az elmúlt évben 10,1 százalékkal, 122,4 millió euróra nőtt az Oberbank adózott nyeresége - mondta Franz Gasselsberger, hozzátéve, hogy a bank 4,2 százalékkal 11,713 milliárd euróra növelte a hitel- és 5,5 százalékkal 12,250 milliárd euróra a lakossági betétállományát.Az elnök-vezérigazgató úgy vélte: az lenne az ideális, ha 15 fiókból álló hálózat lenne Magyarországon.

A pénzintézet mindenképp kitart a magyarországi üzletmenet mellett, a magyar piaci jelenlét sikerességét az organikus növekedésben látja - tette hozzá.Kiemelte: a bank a 3-20 millió euró közötti forgalommal bíró kis- és középvállalatok kiszolgálását tartja elsőrendű célnak Magyarországon. A banknak a magyar piacon igen csekély a devizahitel-állománya, a portfólióminőség ennek alapján messze jobb, mint a hazai bankrendszer tagjainál. Rámutatott: a jegybank növekedési hitelprogramját a bank jónak ítéli és mindkét fázisban igyekszik minél jelentősebb volument hitelezni. Kérdésre Fischer Tamás, a magyar fióktelep helyettes vezetője elmondta: miután fióktelepként működnek, így a likviditással kapcsolatos ügyleteket és a treasury szolgáltatásokat az anyabank végzi, ami azt is jelenti, hogy a pénzintézetnek nincsenek kéthetes eszközei a Magyar Nemzeti Bankban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200