brusszel


Csökkent a horvát munkanélküliség

Figyelő Online
2014.05.22  13:04   
mail
nyomtatás
Horvátországban áprilisban csökkent a munkanélküliség márciushoz képest, de így is meghaladta az egy évvel korábbit.
A horvát munkaügyi hivatal 354 449 állástalant tartott nyilván április végén, a munkanélküliségi ráta 21,1 százalék volt a márciusi 22,3 százalék után. A tavaly áprilisi ráta alacsonyabb, 20,9 százalék volt.

A munkanélküliség alakulása szempontjából kedvező előjel, hogy május 22-én a munkanélküliek száma csaknem 20 ezerrel volt alacsonyabb az április véginél - a munkaügyi hivatal nyilvántartása szerint.

Horvátországban az elmúlt tíz évben 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, akkor 12,3 százalékon állt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.