brusszel


Egészségvédelem és kórházfejlesztés Mohácson

Figyelő Online - Nógrádi Tóth Erzsébet
2014.05.27  17:01   
mail
nyomtatás
Lélegeztetőgépet vásárolnak a mohácsi kórház számára azon a pénzen, amelyet a Richter Egészségváros Program során gyűjtött össze Mohács lakossága.
Példátlan összefogásról tett tanúbizonyságot Mohács lakossága, akik saját egészségük védelmében, valamint kórházuk érdekében aktívan részt vettek a Richter Egészségváros Program szombati rendezvényén. A jótékonysági akcióval egybekötött, a megelőzést szolgáló és az egészség megőrzésére nevelő rendezvény egészségvédő szűrésekkel, előadásokkal és színes kiegészítő programokkal várta a lakosságot.

A programsorozat során a Richter megduplázza az egyes településeken tartott programon résztvevők számának megfelelő pénzadományt, amely az ott működő intézmény javát szolgálja. Így a Mohácson összegyűlt rekordösszegből, 7 433 900 forintból megvásárolható az új lélegeztetőgép a kórház számára. „ Régóta célunk, hogy a gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre is. Felelősséget érezve a régió és a város lakosságáért, kötelességünknek érezzük a fejlesztést. Az adományból az Intenzív Osztály számára egy lélegeztetőgép megvásárlása a cél" - mondta Csizmadia Csaba a Mohácsi Kórház főigazgató főorvosa, aki a szűrőprogrammal kapcsolatban kiemelte: a statisztikai adatok egyértelműen igazolják a rendezvény létjogosultságát, így örömmel üdvözölte a Richter Egészségváros Program érkezését.



A város főterén felállított sátrak alkotta utcákon folyamatos nagyüzem volt egész nap, több mint háromezren megfordultak az egyes pontokon. A minden korosztályt megmozgató, példaértékű eseményen több mint kétezer szűrést végeztek el a szakemberek és az előadásokon, tanácsadásokon is kiemelkedően aktív volt a részvétel. A nap folyamán négyszáz fő ellenőriztette koleszterinszintjét, 70 százalékuk azelőtt még sosem vett részt koleszterinszint mérésen, a vizsgáltak felénél mértek magas eredményt. A csontsűrűségmérésen átesett lakosok esetében is igen magas, 60 százalékos volt azok aránya, akik még életükben soha nem jártak ilyen szűrésen; a megszűrtek 14 százalékánál regisztráltak rossz eredményt. A férfiak, felismerve a prosztataszűrés jelentőségét, közel kétszázan vettek részt szűrővizsgálaton. Figyelmeztető értéket 64 esetben mértek az orvosok.

A rendezvény további előnye volt, hogy a betegek azonnali tanácsadás keretében közvetlenül a szakemberektől tájékozódhattak a szükséges további lépésekről, teendőkről. Jelentős eredmény, hogy olyan lakosokat is sikerült elérnie a programnak, akik eddig soha nem vettek részt szűrővizsgálatokon. E hét szombaton Békéscsabára költözik a Richter Egészségváros.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: MohácsRichter

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.