brusszel


Romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban

Figyelő Online
2014.05.30  16:47   
mail
nyomtatás
Romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban májusban - derült ki a Reuters hírügynökség és a Michigan egyetem havi felmérésének pénteki végleges eredményéből.
A fogyasztói hangulatindex májusban 81,9 pont lett az áprilisi 84,1 pont után. Az elemzők 82,5 pontot vártak. Az alindexek közül a fogyasztói várakozások 73,7 pontra csökkentek 74,7 pontról, az elemzők 74,0 pontot reméltek.

Az üzleti kondíciók indexe 94,4 pontra csökkent 98,7 pontról. Az elemzők 95,8 pontra számítottak. Az éves inflációs várakozás 3,3 százalékra nőtt 3,2 százalékról. A felmérés szerint a fogyasztók általánosságban derűlátóan ítélik meg a gazdaság jövőbeli helyzetét, de elégedetlenek a jövedelmük növekedésével. Az amerikai háztartások fele a reáljövedelmük idei csökkenésére számít.

Richard Curtin, a felmérés vezetője szerint az adatokból látszik, hogy májusban visszaesés volt áprilishoz képest, de az év első négy hónapjának átlagához viszonyítva már az átlag fölötti volt a májusi fogyasztói hangulatindex.A számok alapján Richard Curtin azt jósolja, hogy 2014-ben az amerikai gazdasági növekedés elég erős lehet ahhoz, hogy 2004 óta nem látott ütemben javuljon az álláskeresők helyzete.

A Reuters/Michigan hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy a szakértők megbecsüljék, miként alakul az amerikai GDP fő alkotóeleme, a belföldi fogyasztás.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.