brusszel


Lezárták a TakarékBank adásvételét

Figyelő Online
2014.06.02  11:39   
mail
nyomtatás
Lezárták a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (TakarékBank) állami tulajdonban lévő részvényeinek adásvételét. Az értékpapírok több mint 9 milliárd forintos vételárát a vevő megfizette, az egyik eladó, a Magyar Posta azonban addig nem ruházza át a részvényeket, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli - közölte TakarékBank értékesítésére létrehozott Közös Értékesítési Bizottság hétfőn az MTI-vel.
A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Magyar Posta Zrt., valamint a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. között a Magyar Takarékbank Zrt. részvényeinek adásvétele tárgyában 2014. március 10-én létrejött jogügylet szerinti tranzakció zárása megtörtént, az értékpapírok vételárát a szövetkezeti hitelintézetek közel 75 százalékos tulajdonában álló társaság megfizette - áll a közleményben.

Az értékesítésre kerülő részvények vételára meghaladja a 9 milliárd forintot, amely így mind az MFB, mind a Magyar Posta részére jelentős árfolyamnyereséget jelent. A Magyar Állam ezzel a 2013. évi CXXXV. törvényben foglalt kötelezettségeinek eleget téve, a Takarékbankban szerzett átmeneti többségét biztosító részvénycsomagját egy szövetkezeti hitelintézeti többségű társaság részére értékesítette - olvasható.

A Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt.-ben meghatározó, közel 75 százalékos tulajdonosi befolyással szövetkezeti hitelintézetek rendelkeznek. A közlemény szerint a projektcégben részt vevő takarékszövetkezetek és elismert takarékszövetkezeti vezetők garanciát jelentenek arra, hogy a szektor megújítása a takarékszövetkezetek valós érdekei mentén és működési sajátosságainak figyelembevételével zajlik majd. A Magyar Posta Zrt. az értékpapírok átruházását nem teljesíti mindaddig, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli - áll a dokumentumban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200