brusszel


London: zéró vagy negatív lehetett a májusi magyar infláció is

Figyelő Online
2014.06.06  15:44   
mail
nyomtatás
A fogyasztói árindex áprilisi csökkenése után valószínűleg májusban is negatív, vagy legfeljebb zéró lehetett az éves összevetésű infláció Magyarországon - jósolták a jövő heti adatismertetés előtti első prognózisaikban londoni pénzügyi elemzők.
A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzőinek pénteki előrejelzése szerint a múlt hónapban a magyar fogyasztói árak tizenkét havi összehasonlításban 0,1 százalékkal csökkenhettek, ugyanannyival, mint áprilisban. A ház szakértőinek számításai szerint az áprilisban végrehajtott újabb közműdíj-csökkentés önmagában 0,3 százalékpontot faraghatott le az éves inflációs ütemből. A Barclays londoni elemzői szerint "Magyarország deflációba csúszott", és ez valószínűleg alkalmat ad a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az enyhítési ciklus folytatására egészen a 2,00 százalékos alapkamat eléréséig.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.