brusszel


Ilyen számokat még nem produkált az Altera

Figyelő Online
2014.06.10  16:26   
mail
nyomtatás
Közzétette az ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. 2014 első negyedéves eredményeit, melyek az eddigi legjobb számok a cég történetében. A nem auditált eredménykimutatás szerint a cég 3 hónap alatt 24.451.000 forint nyereséget ért el. A növekvő profit mellett június 1-től új taggal bővült a menedzsment köre, illetve változott az Igazgatóság összetétele is.
Az ALTERA Nyrt. 2013 júniusa óta jegyzett cég a Budapesti Értéktőzsdén, amely 2012-es indulása óta tőkéjét 200 millióról 682 millió forintra növelte, köszönhetően a sikeres tőkebevonásnak és az eredményes befektetéseknek.

Az elmúlt negyedév során a portfólió átlagos kockázati szintje kis mértékben növekedett, melynek meg is lett az eredménye: az egy részvényre eső érték az év végi 2191 forintról három hónap alatt 2319 forintra emelkedett, ami közel 6 százalékos növekedést jelent.

„A kedvező számok mögött elsősorban a 2013-ban vásárolt Opus és Quaestor kötvények sikeres eladásából eredő profit, valamint a short ügyletekből származó nyereségek és egyéb kisebb volumenű deviza és részvény ügyletek állnak" - közölte Szabó Barnabás, az Igazgatóság elnöke az eredmények bejelentését követően.

Az igazgatósági elnök szerint kezdenek beérni az elmúlt hónapok építkezésének gyümölcsei. A portfólió kellően diverzifikált, folyamatosan 30-50 pozíció között tartanak részvényeket és kötvényeket, így viszonylag mérsékelt ingadozással, sőt némi profittal tudták átvészelni a több alap és vagyonkezelő számára kritikus ukrán válság hónapjait is.

A pozitív első negyedéves eredmények mellett személyi változások is történtek a Társaságnál.
Június 1-től elsősorban az operatív működésért és a részvénykibocsátások szervezéséért felelős vezérigazgatót nevezett ki az Igazgatóság Vingelman József személyében, aki az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt-től érkezett a céghez. Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. korábbi vezérigazgatója több olyan hazai és régiós pénzintézetnél dolgozott vezető beosztásban, mint pl. a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, Magyar Fejlesztési Bank és a BNP Dresdner Bank.

A fenti bővülésen túl változott az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság összetétele is. A társaság áprilisi közgyűlésének eredményeként Faluvégi Balázs igazgatósági tagot székében Iváncsics Pál, a Felügyelő Bizottság korábbi elnöke váltotta, aki több éven keresztül a Westel/T-Mobile informatikai vezérigazgató helyettese volt. A szakember 2008-2009 között a Magyar Telekom innovációs technológiai igazgatójaként dolgozott. Iváncsics Pál jelenleg a Dataneum Zrt. igazgatósági tagja, a Centrál-Fund Kockázati Tőkealap, az EME Zrt. és a PBG Investment Zrt. tanácsadója. A Felügyelő Bizottságból egyúttal Szeles Nóra távozott, jelenleg Dr. Bodnár Zoltán (elnök), Jáger Lajos és Oblath Gábor alkotják a testületet.

A jövő kapcsán Szabó Barnabás elmondta, hogy vonzó lehetőségeket lát az orosz és ukrán piacokon mind a kötvények, mint a részvények tekintetében, valamint kiemelte az amerikai piacokon forgó ázsiai technológiai papírokat is, melyek jelentős növekedés előtt állnak. A Társaság vezetése folyamatosan vizsgálja a további tőkebevonás lehetőségét, akár kötvény-, akár részvénykibocsátás formájában. A kiemelt cél továbbra is a tőzsdei papírok likviditásának javítása.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Altera

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200