brusszel


Előbb érvelni, majd ha szükséges csatázni

Figyelő Online - Kurcz Béla
2014.06.14  15:00   
mail
nyomtatás
A luxembourgi bíróság állásfoglalása nyomán a Kúria lehetősége érdemben beavatkozni az árfolyamkockázat viselésébe, megnézni, volt-e tisztességtelen kikötés. Amit meg lehet bírósági úton oldani, azt nekik kell megtenniük. Amennyiben erre képtelenek, akkor a jogalkotó felelőssége, hogy haladéktalanul közbelépjen - közölte Trócsányi László, a harmadik Orbán-kormány igazságügyi minisztere a Figyelőnek adott interjúban.
A miniszter szerint a jogalkotó közbelépése rendszerszintű elemzést igényel: különböző érdekek mozgatják a bankok és az ügyfeleik szemben álló sokaságát. Hozzátette, a devizahitelesek problémája nemcsak jogi, hanem túlnyomórészt gazdasági kérdés, illetve amikor a kormány elé kerül a megoldás lehetősége, a tárca képviselőjeként neki is markánsan állást kell foglalnia a jogi szabályozás hatékonysága és alkotmányossága szempontjából.





További részletek a Figyelő hetilap 2014/24. számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.