brusszel


Tanszéket hoz létre a Miskolci Egyetem és a Mol

Figyelő Online
2014.06.12  16:50   
mail
nyomtatás
Nemzetközi szintű szakemberek képzésére fókuszál a Mol Csoport és a Miskolci Egyetem, a felsőoktatási intézmény és az olajipari társaság közös tanszéket indít az egyetem műszaki földtudományi karán - közölte az egyetem az MTI-vel csütörtökön.
A tájékoztatás szerint az ebben a hónapban induló Mol tanszék kiemelten foglalkozik az olajmérnök tanulókkal, illetve támogatja a tervek szerint 2015 őszén induló szénhidrogén-ipari földtudományi mérnökök angol nyelvű MSC képzését.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a tanszékhez tartozó szakokon több mint száz diák tanul, és egyre több hallgató érkezik külföldről, főleg az olajban gazdag országokból, Brazíliából, Kazahsztánból és Kurdisztánból.

A Mol évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel, amely a hazai olaj- és gázipari képzés központja, és amely egyike azoknak a felsőoktatási intézményeknek, amelyekkel a társaság tavaly 3 évre szóló stratégiai megállapodást kötött.

Az öt egyetemet érintő megállapodás újabb szakasza e tanszék indulása - fogalmaz a közlemény, amely szerint fontos, hogy olyan frissdiplomások kerüljenek ki a tanszékekről, akik tudásuknak köszönhetően rögtön versenyképes bérrel és szakmai lehetőségekkel kezdhetik meg nemzetközi olajipari karrierjüket, illetve akik sokkal rövidebb idő alatt tudnak önálló, színvonalas munkát végezni munkahelyükön.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.