brusszel


Hétfőn elzárják az oroszok a gázt?

Figyelő Online
2014.06.13  18:50   
mail
nyomtatás
Ukrajna arra készül, hogy hétfőtől leáll a gázszállítás Oroszországból.
Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök pénteken utasította az illetékes minisztériumokat, a Naftogaz ukrán gázipari céget és a megyei önkormányzatokat arra, hogy az energetikai ágazatot állítsák át olyan üzemmódra, miszerint Oroszország hétfőtől leállítja a gázszállítást Ukrajnába.

Oroszország hétfőig adott haladékot Ukrajnának arra, hogy a fennálló gázadósságának egy részét, 1,95 milliárd dollárt kifizesse. Az ukrán kormányfő utasítást adott az illetékes hatóságnak továbbá arra, hogy "gazdaságilag megalapozott" tarifát vezessen be az Európába irányuló orosz tranzitgázra. Az Európának szánt orosz földgáz csaknem fele Ukrajnán át jut el.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.