brusszel


Az LMP a Párizsi Udvar értékesítését kifogásolja

Figyelő Online
2014.06.14  13:16   
mail
nyomtatás
Az LMP az V. kerületi Párizsi Udvar értékesítését kifogásolja.
Csonka Krisztián, a párt helyi elnöke szombati sajtótájékoztatóján tényként beszélt arról, hogy az ingatlant megszerző cég egy belizei offshore társaság tulajdonában volt az alapításkor, amikor már kiírták a pályázatot. A vásárlásra létrehozott cég tehát offshore hátterű volt, csak később vette át két magánszemély tulajdonos - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus alacsonynak tartja a 2,1 milliárd forintos vételárat arra hivatkozva, hogy abból még kártalanítják a vállalkozásokat, és a lakók kiköltöztetése is költséget jelent. Azt mondta, azt szeretnék, ha a Párizsi Udvar a nemzeti vagyon részeként újulna meg, ha pedig ez nem lehetséges, akkor se váljon spekuláció áldozatává.

Csonka Krisztián bírálta az önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát is, példaként említve Bécsi utcai ingatlanokat és a Veres Pálné Gimnázium épületét.

Schiffer András, az LMP társelnöke azt kifogásolta, hogy Seychelle-szigeteki, belizei cégek tűnnek fel Magyarországon. Senki nem gondolja komolyan, hogy hirtelen meg akarják rohamozni az országot az ottani befektetők - fogalmazott.

Kiemelte: pártja továbbra is azt javasolja, hogy Magyarországon egyáltalán ne lehessen bejegyezni átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégeket. Az LMP azt is szeretné, hogy az uniós fejlesztési források környékéről "zavarják el" ezeket a cégeket, állam vagy önkormányzat pedig egyáltaán ne köthessen szerződést velük.

Schiffer András arra a kérdésre, miért nem hívja vissza a párt delegáltját, Juhász Gézát az egyik V. kerületi cég felügyelőbizottságából, miután egy elsőfokú bírósági ítélet szerint jogosulatlanul vett fel pénzt, azt felelte: nincs jogerős döntés, és szerinte senki nem vett fel pénzt jogosulatlanul.
MTI
mail
nyomtatás
címkék: pártokLMP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.