brusszel


Teljesen új rendszert fejlesztettek - Hamarosan ön is így fizetheti a cascót

Figyelő Online
2014.06.16  16:18   
mail
nyomtatás
A CIG Pannónia Életbiztosító, a Griffsoft Zrt., valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma olyan eszközt fejlesztett, amely lehetővé teszi a használatarányos díjjal járó casco-biztosítás megkötését - közölte a biztosító hétfőn az MTI-vel.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében a konzorcium közel 185 millió forint vissza nem térítendő, uniós támogatást nyert, a 308 milliós projekthez.

A gépjárműbe egyszerűen beszerelhető, GPS (helymeghatározó) és GSM (mobil telefon) technológiával is ellátott mérőberendezés segítségével elérhetővé válnak a gépjármű használatával kapcsolatos információk. Ez alapján fizetheti majd a használó a casco-díjat.

A technológia rendkívül körültekintően kezeli a személyes adatok. A biztosító csak a díjszámításhoz szükséges, összesített adatok kapja meg, de például azt, hogy mi volt a jármű útvonala, nem tudhatja meg - hangsúlyozták.

A tulajdonos viszont egy netes felületen keresztül - a megfelelő azonosítást követően - egy külön rendszeren követheti nyomon a saját, részletes adatait. A magyar biztosítók évekkel ezelőtt felvetették: igazságosabb lenne a casco- (de a kötelező) biztosítás díja is, ha a megtett úttal - a használattal - arányosan fizetnék a járműtulajdonosok a díjakat. Ez az első lépés a megvalósulás felé - jegyzik meg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.