brusszel


Seszták: „Ha bárki úgy érzi, hajrá!"

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2014.06.20  13:01   
mail
nyomtatás
SESZTÁK MIKLÓS. Erősebb lett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - állítja az új miniszter, aki felkészült arra, hogy támadások érik a szakmai előélete miatt.
- Részben megváltozott az NFM államtitkári kara az előző vezetéshez képest. Mi indokolta a változtatást, és milyen szempontok alapján döntött az új államtitkárok mellett?
- Egyszerű a helyzet, néhányan nem vállalták tovább ezt a feladatot. Családi és egyéb okok miatt alakult így, részletekbe nem mennék bele, ez már a privát szférát érinti. Az új államtitkárok kiválasztása során a legfontosabb szempont az volt, hogy a szakmához, a területhez értő politikusokkal folytassuk a munkát. Jó döntésnek tartom például Aradszki András kinevezését, akivel az elmúlt négy évben együtt dolgoztunk a gazdasági bizottságban. Ő az energetikai tárgyú előterjesztéseket jegyezte az előző ciklusban.

Arra is törekedtünk, hogy megmaradjon a folytonosság, s ne kelljen teljesen új államtitkári karral indulnunk. Fónagy János személyében rutinos versenyzőt tisztelhetünk, mint ahogy Hermanné Nemes Sárának a részvételét is fontosnak tartom. Egy poszt vár még betöltésre, az infókommunikációs államtitkáré. Szeretném megnyugtatni az piaci szereplőket, hogy nem azért nincs még államtitkára az infókommunikációnak, mert nem is tervezünk önálló államtitkári képviseletet a területnek. A továbbiakban a piaci infrastruktúra tartozik a tárcánkhoz, ehhez kell kiválasztanunk a megfelelő embert.

- Esetleg meg is van már a jelöltje?
- Nincs még meg.

- Tárgyalnak valakivel, valakikkel?

- Vannak javaslatok. Benne vagyunk a nyárban, ezért hamarosan meg kell születnie a döntésnek.

További részletek a Figyelő 25. számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.